6 redenen waarom je meer zou moeten reizen

In de zomer van 2017 leefde ik in een soort paradijs. Ik genoot van alles en iedereen om mij heen. Een wilde bos met krullen, sproeten op mijn neus en een lekker kleurtje op mijn lichaam. Bezig met mijn telefoon was ik totaal niet. Maar nog geen 2 dagen thuis en ik loop alweer rond in de h&m. Op zoek naar spullen die ik alles behalve nodig heb. Why?

Nederland is nu eenmaal koud & grijs. Logisch dat jij je geluk ergens anders in zoekt: de winkels! Compensatiegedrag heet dat. Daarnaast zijn wij Nederlanders vaak ongeduldig en gestresst. Alles moet snel. De bus een minuut te laat? Niks daarvan. Dat kán toch niet?! Terwijl het je op vakantie niks kan schelen als de taxi een uur te laat is. Of zelfs niet komt. We hebben 6 redenen om een rijtje gezet om aan deze mentaliteit te ontsnappen en meer te gaan reizen!

1. Zelfverzekerd

Reizen maakt je zelfverzekerd. Er is niemand die jouw handje pakt en laat zien hoe alles werkt. Dat zal je toch echt zelf moeten doen. Dus wanneer jij je kan redden in een land met een andere cultuur dan is Nederland helemaal peanuts, toch?

2. Geduldig

In Nederland draait alles om tijd & geld. We zijn altijd op zoek naar de snelste kassa en valt er een trein uit? Dan zijn we niet meer te genieten. Op veel andere plekken gaat dat er heel anders aan toe. Kijk er dus niet van op als dingen erg langzaam gaan en maak je er vooral niet druk om. Je zal zien: hoe langer je reist, hoe meer je deze easy manier van leven gaat waarderen.

3. Minder materialistisch

In Nederland vinden we spullen nogal belangrijk. Het liefst hebben we een kasteel als huis met de duurste wagen voor de deur. Lekker pronken. Maar hoe langer jij reist, hoe meer je erachter komt dat spullen er niet toe doen. Voordat ik iets koop, vraag ik mijzelf daarom tegenwoordig af: heb ik het écht nodig? Negen van de tien keer leg ik producten dan weer terug in de schappen. Sta vaker stil bij wat je hebt en je zal zien dat je rijker bent dan je in de eerste instantie misschien dacht.

4. Avontuurlijk

Pak die bucketlist er maar bij. Van bungeejumpen, skydiven en diepzeeduiken tot het eten van leipe insecten op een stokje en andere gekke tradities. Reizen maakt je avontuurlijk. En voor de kijkers thuis ben je een soort wandelende legende.

5. Sociaal

In Nederland gaan je nekharen al overeind staan als iemand ook maar een centimeter te dicht tegen je aan zit in de trein. Terwijl je op reis gemakkelijk een praatje maakt met iedereen. Kijk, het moet natuurlijk wel een beetje in je aard zitten. Maar reizen maakt je nu eenmaal een socialer mens. Je stapt sneller op iemand af en misschien trek je juist wel een tijdje met een bepaalde groep mensen op. Hartstikke leuk!

6. Gelukkig

Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat je een gelukkiger mens wordt. Je hebt het gevoel alsof je de hele wereld aan kan. Daarnaast heb je de meest leipe dingen meegemaakt, dus genoeg spannende verhalen om te vertellen aan je vrienden & familie.

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. Schroom vooral niet om een reactie achter te laten! 😉

Leave A Reply

Navigate