Hoe ik honderden nieuwe volgers kreeg door Instagram Pods

Met de komst van het nieuwe algoritme op Instagram is het steeds lastiger om op een natuurlijke manier te groeien. Instagram stelt namelijk steeds hogere eisen aan jouw account. Heb je weinig of geen interactie met je volgers? Dan laat Instagram jouw content niet zien. Zo simpel is dat. Om dit probleem te slim af te zijn, vormen veel Instagrammers een Instagram Pod voor meer bereik en een hogere engagement. In dit artikel leg ik uit wat een Instagram Pod is en hoe ik daar honderden nieuwe volgers door kreeg.

Voorheen liet Instagram een chronologische tijdlijn. Maar gezien de populariteit van Instagram is het onmogelijk om alle foto’s van mensen die jij volgt op een chronologische wijze te zien. Daarom kwam Instagram vorig jaar met een nieuw algoritme. Daarbij wordt gekeken naar de betrokkenheid tussen accounts. Hoe meer interactie, hoe hoger in de ranking. Om zichtbaar te blijven is het dus belangrijk om je te richten op zoveel mogelijk likes en reacties. En dat gemakkelijk & snel met behulp van Instagram Pods!

Wat is een Instagram Pod?

Sinds kort zit ik in verschillende Instagram Pods op Telegram. Dit is een privé groep van een aantal vergelijkbare Instagrammers. Het is de bedoeling om elkaars engagement te verhogen door bijvoorbeeld foto’s te liken en reacties te plaatsen. Op deze manier ontstaat er meer interactie waardoor jij hoger in de ranking komt.

Hoe start ik een Pod?

Op Instagram gerelateerde Facebook groepen kan je veel interessante pods vinden. Maar je kan er natuurlijk ook zelf één starten. Dat doe je als volgt:

  1. Download Telegram en maak een groep aan. Kies een duidelijke naam en profielfoto en stel goede huisregels op
  2. Benader verschillende Instagrammers en breng hen op de hoogte van je plan
  3. Promoot eventueel je Telegram Pod via je Instagram account om meer leden te werven

Instagram Pods nemen veel tijd in beslag. Je moet namelijk op iedereen liken en reageren. Daarom bestaan pods vaak uit een selectief groepje van gemiddeld 20 personen. Op deze manier blijft de pod overzichtelijk. En je kan iedereen netjes voorzien van interactie zonder dat je daar uren mee bezig bent.

Huisregels opstellen

Ik heb in verschillende pods gezeten waar uiteindelijk een enorme chaos ontstond. Ruzies over ontvolgen en likes. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Om een Instagram zo effectief & gezellig mogelijk te houden, raad ik aan om huisregels op te stellen. Hieronder staan een aantal voorbeelden met uitleg.

  • Volg alle leden uit de pod
  • Geef elke foto een like en een reactie van minimaal 4 woorden.
  • Vermijd te algemene reacties zoals geweldig, super leuk, love it, awesome en laat zien dat je betrokken bent
  • Afwezig? Geef het even aan. Dan begrijpen de andere leden dat jij tijdelijk niet kan reageren op berichten
  • Bij overtreden van de regels krijg je 3 waarschuwingen. Daarna word je uit de groep verwijderd

In een pod worden veel foto’s geplaatst. Het is daarom fijn om in één overzicht alle foto’s te bekijken. Zo houd je overzicht en zie je gemakkelijk welke Instagrammers je wel en niet geliked hebt. Heb je dan toch een mededeling of een vraag? Dan kan je deze stellen in de chatgroep. Hier worden conflicten besproken en/of discussies gestart. Deze groepen bevatten vaak ook een aantal regels. Zo is het bijvoorbeeld niet de bedoeling dat je deze chat volpropt met promotie voor jouw Instagram, Facebook of website.

Maak jij al gebruik van Instagram Pods? 

Leave A Reply

Navigate