10 tips voor meer volgers op Instagram

Instagram is by far mijn favoriete sociale netwerk. Urenlang scrollen door de mooiste Instagram accounts en op zoek naar de sappigste reiskiekjes. Bekende reisbloggers vullen hun feed met onweerstaanbare foto’s. Deze worden geliked door duizenden, soms wel miljoenen volgers. Maar hoe komen zij aan al deze volgers?

Meer volgers op Instagram

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je niet ineens van de ene op de andere dag duizenden volgers hebt. Daar gaat nu eenmaal tijd over heen. Maar gelukkig kunnen we het proces wel iets versnellen. Krijg meer succes door het toepassen van de volgende 6 tips voor meer volgers op Instagram.

1. Maak je profiel openbaar

Een account met een slot erop is niet erg uitnodigend om te volgen, toch? Maak daarom je profiel openbaar. Zo ben je ook beter zichtbaar voor je potentiële volgers.

2. Stap over naar een zakelijk account

Een zakelijk Instagram account heeft 3 voordelen die een gewoon profiel niet heeft:

 • Een contactbutton
 • Statistieken bekijken
 • Promotie

3. Kies een thema

Je kan natuurlijk over je dagelijkse bezigheden bloggen. Maar de kans dat mensen buiten jouw vriendenkring daar ook geïnteresseerd in zijn, is klein. Kies daarom een thema voor jouw blog. Denk bijvoorbeeld aan fotografie, reizen of voeding.

thema-kiezen-instagram

3. Maak je biografie aantrekkelijk

Komt iemand per ongeluk op jouw profiel terecht? Dan heb je 3 seconden om deze persoon te overtuigen om jouw te volgen. De combinatie van je foto’s en je biografie vertelt de potentiële volger wie jij bent en wat je doet. Je biografie bestaat uit:

 • Een profielfoto
 • Je naam
 • Jouw @gebruikersnaam
 • Een link naar je website
 • Je biografie
 • Eventueel contactgegevens

Hoe je een goede biografie schrijft, lees je in het artikel: 8 tips voor een sterke bio op Instagram.

biografie-instagram-schrijven

4. Een mooie feed

Instagram draait om beeld. Zorg er daarom altijd voor dat jouw feed on point is en één geheel vormt. Dat kan je bijvoorbeeld doen door steeds hetzelfde filter te kiezen of door een aantal kleuren naar voren te laten komen. Een goed voorbeeld daarvan is die van travel_inhershoes.

mooie-feed-instagram

5. Volg anderen

Gevonden worden begint bij zichtbaar zijn. Wacht daarom niet af tot anderen toevallig op jouw pagina terechtkomen. In plaats daarvan volg je andere accounts. Laat je gezicht zien en laat regelmatig een reactie achter. Grote kans dat zij jou terug volgen.

6. Reageer op je fans

Neem de tijd om op je fans te reageren. Toon interesse en zoek de interactie op. Stel bijvoorbeeld vragen aan je volgers en neem regelmatig een kijkje op hun account. Heb je nog weinig interactie? Overweeg dan eens om gebruik te maken van Facebook-groepen. Zo heb ik binnen no time het aantal volgers verdubbeld én heb ik meer bezoekers op mijn blog.

Meer daarover lees je in dit artikel: meer bezoekers op je blog door Facebook groepen.

7. Gebruik hashtags

Een #hashtag zorgt ervoor dat jouw foto gevonden wordt als mensen zoeken op een bepaalde term. Dat betekent natuurlijk niet dat jij je hele caption volpropt met alle mogelijke hashtags. Gebruik alleen relevante hashtags die passen bij jouw thema. En hashtags als #follow4follow en #tagsforlikes zijn natuurlijk not done!😉

8. Neem de tijd voor een goede caption

De caption is minstens net zo belangrijk als de foto. Toch slaan velen deze stap over. Jammer, want met een goede caption heb je meer kans op succes. Hieronder een paar tips voor een goede caption:

 • Geef mensen een reden om te reageren
 • Verschaf informatie die niet te vinden is op jouw website
 • Blijf jezelf en wees altijd eerlijk en oprecht
 • Gebruik relevante hashtags

Meer weten over het schrijven van een goede caption? Lees dan het volgende artikel: 5 tips voor het schrijven van een goede caption op Instagram.

9. Voeg een locatie toe

Net als een hashtag kunnen mensen ook zoeken op locatie. Voeg daarom altijd een locatie aan jouw foto toe. Als mensen zoeken op een land of een bepaalde stad, dan heb je kans dat jouw foto wordt opgemerkt.

10. Tag mensen of merken

Veel merken en bekende personen reposten tegenwoordig foto’s van hun volgers. Tag daarom altijd de merken van producten of diensten die jij gebruikt. Wie weet verschijnt jouw foto straks op hun account. Dat kan je makkelijk tientallen volgers extra opleveren!

Volg jij mij al op Instagram? Zo niet, dan vind je mij hier. Ik hoor graag wat jullie van mijn account vinden.

 

Leave A Reply

Navigate