Meer bezoekers op je blog door Facebook groepen

Tot voor kort kon ik niet meer warm worden van Facebook. Ik plaatste namelijk regelmatig berichten. Maar deze leverden vaak weinig tot geen interactie op. Af en toe een like van mijn veel te enthousiaste moeder. Of van een goede vriendin die stiekem een beetje medelijden had. En om nou elk bericht te promoten… Dat vind ik nogal wat. Dus ik stond uiteindelijk op het punt om mijn account te verwijderen. Totdat ik de Facebook groepen ontdekte! 

Sinds kort ben ik actief in een aantal Facebook groepen, waaronder Business Babes NL, Bloggers Nederland en Young Creators. Binnen no time is het aantal volgers verdubbeld en heb ik meer bezoekers op mijn blog. In dit artikel leg ik uit hoe jij meer bezoekers op je blog of social media krijgt met behulp van Facebook groepen.

Wat is een Facebook groep?

Een Facebook groep is een community van mensen met dezelfde interesses en is dé manier om content te delen met een specifieke groep mensen. Grote kans dus dat jouw content gewaardeerd wordt en zijn doel bereikt. Daarnaast biedt een Facebook groep de volgende mogelijkheden:

  • Kom direct in contact met je doelgroep en ga het gesprek aan
  • Leer de mensen kennen en gedraag je dus vooral niet te zakelijk
  • Toon je kennis & skills. en laat zien wat jij in huis hebt
  • Breid je netwerk uit en kom in contact met andere bloggers en online ondernemers
  • Ontwikkel jezelf en leer meer over verschillende onderwerpen die jij interessant vindt
  • Doe inspiratie op voor je eigen blogartikelen en/of producten

Meer bezoekers op je blog met Facebook groepen

Een Facebook groep is dus de ideale manier om in één keer een grote groep mensen met dezelfde interesse te bereiken. Maak daar gebruik van en promoot jouw bedrijf en/of blog. Hoe je dat doet, lees je hieronder:

  • Wees behulpzaam en neem de tijd om op je community te reageren
  • Deel links in promotie groepen en breng jouw blog onder de aandacht
  • Stel jezelf voor in Jip & Janneke taal en ga ervan uit dat nog niemand jou kent

Lees voordat je deelneemt aan een Facebook groep altijd eerst de huisregels door. Links droppen lijkt misschien een goede manier om je blog te promoten. Maar dat zal door velen als spam worden ervaren. Met als gevolg: verwijdering uit de groep. En dat wil je natuurlijk niet. Lees dus altijd netjes de regels door.

In welke Facebook groepen ben jij actief?

 

 

 

Leave A Reply

Navigate