5 tips voor het schrijven van een goede caption op Instagram

Na urenlang foto’s maken heb je eindelijk het perfecte kiekje geschoten. Enthousiast kruip je achter de computer en ga je aan de slag met tropische filters. De ene nog mooier en kleurrijker dan de ander. Tot je eindelijk het perfecte plaatje hebt. Nu nog even een goede caption schrijven. Tja, hoe doe je dat eigenlijk? 

De caption is het bijschrift van je foto of video en vormt een belangrijk onderdeel van je Instagram strategie. Met een goede caption bouw je een relatie op met je volgers. Schroom dus vooral niet om hier vleugje humor in te stoppen! Dit wekt namelijk leuke reacties op. En dat zorgt weer voor een betere zichtbaarheid! 😉 In dit artikel geven we 5 tips voor het schrijven van een goede caption op Instagram.

1. Geef mensen een reden om te reageren

Een paar hashtags leveren je natuurlijk weinig tot geen interactie op. Hooguit een paar likes. Geef mensen daarom een reden om op jouw berichten te reageren. Dat kan bijvoorbeeld door een vraag te stellen zoals Lucyinthesskyy Of vertel je volgers een interessant verhaal over jezelf.goede caption instagram

2. Kijkje achter de schermen

Instagram is een persoonlijk platform. Met alleen een leuke feed kom je er dus niet. Maak daarom optimaal gebruik van je caption. Geef bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen. Laat zien wie je bent, wat je doet en wat jou bezig houdt. Mensen kunnen zich dan identificeren met jou waardoor ze je actief blijven volgen. Kijk maar eens naar de post van Tarindastraver.

goede caption instagram3. Wees positief

Op grijze dagen als deze willen we natuurlijk geen negativiteit op onze tijdlijn. Instagram is immers een positief en kleurrijk platform. Inspirerende en grappige posts doen het vaak beter in de resultaten! So put on your positive pants zoals Evihanssen altijd doet! 😉

goede caption instagram

4. Wees authentiek

Authenticiteit is een van de belangrijkste redenen om iemand te volgen of niet. Wees daarom altijd eerlijk en oprecht. Er zijn al genoeg anderen dus wees gewoon jezelf! 😉 Zo brengen de posts van Geraldine bijna altijd een lach op je gezicht. Hoe? Door gewoon zichzelf te zijn én te blijven!

instagram caption

5. Gebruik relevante hashtags

Gebruik relevante hashtags. En dan bedoelen we natuurlijk niet hashtags zoals #follow4follow en #like4like. Deze hashtags worden namelijk miljoenen keren gebruikt. Daardoor verdwijnt jouw post binnen no time tussen de rest. Bedenk daarom relevante hashtags waar jouw doelgroep op zoekt. Ben je al wat bekender? Claim dan je eigen hashtag voor een vette actie zoals travel_inhershoes doet. goede Instagram caption

Hoe schrijf jij je captions? Laat een reactie achter in de comments! 

2 Comments

  1. Leuke en handige post! Ik word steeds handiger met Instagram, maar ik zie wel dat het veel lastiger is om publiek op te bouwen. Dat gaat mij op bijvoorbeeld Facebook beel gemakkelijker af.

Leave A Reply

Navigate