3 manieren om geld te verdienen met Instagram

Instagram telt maar liefst 600 miljoen actieve gebruikers en is binnen no time uitgegroeid tot een van de grootste sociale netwerken. Geen wonder dus dat bedrijven volop hun producten en diensten promoten. Zo verdienen succesvolle social influencers al gauw tot wel € 4000 per maand.

Geld verdienen met Instagram is een leuke manier om een extra zakcentje te verdienen. Maar dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het vergt namelijk enorm veel tijd en energie om een groot en betrokken netwerk op te bouwen. Maar als je dit op de goede manier doet, kan het je uiteindelijk honderden of zelfs duizenden euro’s per maand opleveren. Hoe je dat doet lees je in dit artikel.

Geld verdienen met Instagram

Om te beginnen is het belangrijk dat het bereik van jouw account zo groot mogelijk is. Want hoe meer mensen jouw account zien, hoe groter de kans op meer inkomsten. Kan jouw account wel wat extra volgers gebruiken? Lees dan de volgende artikelen om je zichtbaarheid en je engagement te verhogen:

Heb je deze tips toegepast en is jouw Instagram account ready om inkomsten te genereren? Ga dan gauw aan de slag met de volgende tips en verdien vandaag nog geld met jouw Instagram account.

1. Affiliate marketing

Een paar maanden geleden las ik voor het eerst een artikel over affiliate marketing. Dit is een interessante manier om eenvoudig geld te verdienen door producten of diensten van bedrijven te promoten. Doet iemand een aankoop via jouw link? Dan krijg jij daar een vergoeding voor. Dat is vaak een percentage van de omzet of een vooraf afgesproken bedrag.

Met een beetje creativiteit verdien je dus gemakkelijk tot duizenden euro’s per maand met affiliate marketing. Meld je aan bij een affiliate netwerk zoals Daisycon of het partnerprogramma van Bol.com en zoek naar producten of diensten die aansluiten bij jouw account. Is je aanvraag geaccepteerd? Dan kan je beginnen met promoten. Maak een mooie foto van het product dat je wil promoten of maak gebruik van het beschikbare beeldmateriaal.  Vervolgens maak je een nieuwe Instagram post waarin je het product promoot en verwijst naar de link in je biografie.

Maar let op:

  • Plaats niet teveel links. Jij vind het ook niet fijn om gespamd te worden met reclame, toch?
  • Doe het subtiel zodat mensen niet weten dat jij je account eigenlijk gebruikt om geld te verdienen aan je volgers
  • Promoot alleen relevante links die aansluiten bij je account & de doelgroep

2. Gesponsorde posts

Heb je inmiddels een succesvol Instagram account? Dan kan je aan de slag met gesponsorde posts. Bedrijven sturen dan een product op en jij prijst deze aan op jouw Instagram account. Dit doe je vaak in ruil tegen een vergoeding of je mag bijvoorbeeld het product houden. Hieronder zie je het voorbeeld van Iana_90.geld verdienen met instagram

Het komt natuurlijk wel eens voor dat bedrijven zelf social influencers benaderen. Tenzij jij een celebrity bent, is de kans klein dat bedrijven jouw account eruit pikken. Neem daarom zelf de touwtjes in handen en stap zelf op bedrijven af. Vertel je idee en laat zien wat jij te bieden hebt. Niet geschoten is altijd mis!

3. Promoot je product of dienst

Het kan natuurlijk zo zijn dat je zelf producten of diensten aanbiedt. Dan is jouw account natuurlijk de place to be om deze op te promoten én te verkopen. Breng gemakkelijk jouw product of dienst onder de aandacht bij een grote groep volgers. Maak een mooie foto, typ een leuke caption en verwijs hen door naar de link in je bio. Hieronder een aantal voorbeelden:

  • Grafisch vormgever? Post regelmatig werk en leg uit wat je doet. Grote kans dat mensen bijvoorbeeld een keer een logo nodig hebben.
  • Fotograaf? Post je mooiste beelden en vermeld duidelijk dat deze foto’s van jou zijn. Grote kans dat mensen jouw beelden kopen of jou zelfs inhuren als fotograaf.
  • Foodblogger? Verzamel je leukste recepten in 1 e-book en verkoop deze op je website. Schrijf een post en link naar de website waar mensen dit e-book kunnen kopen.

 

Verdien jij geld met Instagram? Zo ja, op welke manier? 

Leave A Reply

Navigate