Van grafisch vormgever naar digital nomad

Twee maanden geleden bezocht ik met twee vriendinnen het bekende surfkamp van O’neill. Daar reden we dan. Met de bus vanuit Nederland naar Mimizan. Kriebels in onze buik. Zin om te surfen en om nieuwe mensen te ontmoeten. Maar niets deed mij vermoeden dat deze vakantie een life changing moment zou worden: van kantoorbaan naar digital nomad. 

Ik werkte als grafisch vormgever bij een leuke studio in de binnenstad van Leiden. Ik had het naar mijn zin. Een aardige baas, leuke projecten en een flexibele werkplek. In mijn vrije tijd tikte ik verhalen en schoot ik sappige kiekjes. Maar hoe langer ik daar werkte, hoe meer ik het idee had dat ik iets miste. Maar wat?

De zomervakantie begon. Ik had een surfvakantie geboekt in Frankrijk met twee vriendinnen. Na een lange nacht rijden, kwamen we dan eindelijk aan in Mimizan. Een pittoresk surfdorpje aan de zuid-westkust van Frankrijk. Ik had voor één week geboekt. Maar na de tweede dag wist ik al dat ik langer zou blijven. En dat gebeurde ook…

reisblog

Het leven van een digital nomad

Tijdens deze vakantie heb ik veel nieuwe vrienden gemaakt. Zo ontmoette ik een digital nomad uit Nieuw-Zeeland: hij werkt als fotograaf op diverse surfkampen in Europa. Als het seizoen voorbij is, verkoopt hij zijn foto’s via internet. Ik kon het idee van reizen en werken niet meer loslaten. En hoewel een eigen online bedrijf nooit mijn intentie was, leek het de perfecte oplossing om te kunnen ontsnappen aan de verplichtingen die deze maatschappij met zich meebrengt. Werken vanuit je tentje op de camping of een hangmatje tussen de palmen. Dat wil ik!

Start van mijn bedrijf

Eenmaal back in town en terug op kantoor wist ik het zeker: ik zeg mijn baan op en start een eigen online bedrijf: Toodaloo! Diezelfde middag nog maakte ik een afspraak bij de Kamer van Koophandel en een week later verstuurde ik mijn eerste factuur. En nog voor ik het mij kon realiseren, had ik een lekker bedrag op mijn rekening staan. Uiteraard gaat ondernemen met pieken en dalen. Maar zolang je weet waar je het voor doet, komt het altijd goed!

Zwijmel jij ook weg bij al die mooie reiskiekjes en denk jij eraan om digital nomad te worden? Twijfel niet langer en maak vandaag nog je eigen website. Hoe je dat doet, lees je in het volgende artikel: hoe maak je zelf een blog in WordPress?

Leave A Reply

Navigate