Hoe maak je zelf een WordPress website?

Droom jij ervan om een eigen blog te hebben? Twijfel dan niet langer en start vandaag nog je eigen blog in WordPress. Dit is namelijk de perfecte manier om je kennis te delen en je online zichtbaarheid te vergroten. Daarnaast kan je met een succesvolle blog een leuk centje bijverdienen. Hoe je een zelf een website in WordPress maakt, lees je hier.

Kies het onderwerp voor jouw WordPress website

Voordat je begint met jouw WordPress website, is het handig om te bepalen waar jij over wil schrijven. Bloggen gaat om je passie. Kies daarom liever voor een onderwerp waar jij energie van krijgt en waar je meer over zou willen leren. Je zal zien dat je inzet & enthousiasme beloond wordt met een leuk zakcentje. Benieuwd hoe jij geld kan verdienen met jouw blog? Lees dan het artikel: 5 manieren om geld te verdienen met bloggen.

Hosting en domein

Bloggen is gratis! Bekende platforms als Blogger, Bloglovin en Tumblr bieden voldoende mogelijkheden om een leuke blog te starten. Maar wil je meer mogelijkheden? Kies dan voor een eigen hosting en domein.

 • Met webhosting huur je in principe tegen een klein bedrag per maand een stukje opslag, rekenkracht en geheugen van een server
 • De domeinnaam is de URL van jouw website

De meeste bloggers maken gebruik van het gebruiksvriendelijke CMS van WordPress. Dit is een systeem om je website, blog of webshop mee te beheren zonder enige kennis van HTML of PHP te hebben.

Denk goed na voordat je een domeinnaam koopt. Deze kun je immers niet veranderen. Daarom een paar tips:

 • Kies een¬†korte en¬†duidelijke¬†naam
 • Kies een naam die¬†tijdloos is
 • Zorg dat de naam makkelijk te¬†spellen en¬†uit te spreken is
 • Check of de domeinnaam¬†beschikbaar is
 • Kies voor een¬†opvallende extensie ( bijvoorbeeld kadoot.je of radio8.fm )
 • Heb je een¬†slogan? Verwerk deze dan in je domeinnaam

Voldoet jouw domeinnaam aan deze punten? Dan kan jij jouw domeinnaam registreren. Zelf maak ik gebruik van de kant-en-klare pakketten van Hostnet. Deze zijn al beschikbaar vanaf ‚ā¨ 4,- per maand. Vervolgens koppel je deze gemakkelijk aan de gewenste domeinnaam. Ontvang binnen een paar minuten je inlogcodes en je¬†bent¬†ready to go.¬†hoe-start-ik-een-blog

Een mooie WordPress website met een premium thema

En dan is het eindelijk tijd voor het leuke werk:¬†Thema shoppings! Ondanks dat WordPress veel gratis thema’s aanbiedt, gaat mijn voorkeur toch uit naar premium thema’s.¬†Deze hebben namelijk meer –¬†veel meer –¬†mogelijkheden qua vormgeving. Premium thema’s koop ik altijd bij Themeforest en Creative Market. Upload het ZIP-bestand van jouw thema via weergave > thema’s > thema uploaden.

Het kan een tijdje duren tot jouw thema geupload is. Vervolgens installeer en activeer je het thema. En daarna is deze ready voor gebruik! Geef vervolgens een eigen draai aan jouw website via weergave > customizer.

wordpress blog

Op zoek naar een mooi thema? Lees dan het volgende artikel: 6 verbluffende premium thema’s voor jouw WordPress blog.

Bloggen maarrrrr

Je website is klaar en het is nu tijd om te bloggen! Jippie! Dat gaat het makkelijkst als je gewoon je hart volgt. Daarbij geven we graag een aantal tips:

 • Wees jezelf. Er zijn al genoeg anderen
 • Houd het oprecht
 • Focus je op kwalitatieve artikelen
 • Breng¬†structuur¬†aan door het gebruik van¬†tags¬†en¬†categorie√ęn
 • Doe kennis op over¬†SEO¬†voor een betere vindbaarheid
 • Deel je posts via¬†social media voor een groter bereik

Social media

Link je blog naar jouw social media kanalen. Daarmee genereer je meer bezoekers naar jouw website. Daarnaast vergroot jij je online zichtbaarheid.

Heb je vragen over jouw blog in WordPress? Laat deze dan gerust in de reacties achter! ūüėČ

 

 

 

Leave A Reply

Navigate