5 manieren om geld te verdienen met bloggen

Geld verdienen met je blog is leuk, maar moet geen doel op zich worden. Heb je inmiddels een succesvolle blog en schrijf je regelmatig toffe content voor jouw trouwe volgers? Dan mag dit best beloond worden met een leuk zakcentje, toch? 😉

 

Het leuke van bloggen is dat letterlijk iedereen er geld mee kan verdienen. Ook al je net begonnen bent. Mits je dat op de goede manier doet natuurlijk. Maar welke manier past bij jou? Dat is afhankelijk van het onderwerp, je cijfers en je keuzes. Om je een eindje op weg te helpen vertel ik graag meer over de verschillende mogelijkheden en waar je op moet letten.

Advertenties

Heb je nog niet veel volgers of contacten met andere bedrijven of bureaus? Dan kan je met behulp van advertenties de eerste euro’s binnenhalen. Dat doe je bijvoorbeeld met behulp van Google Adsense. Dit is een gratis en gemakkelijke manier om geld te verdienen met jouw blog. Er worden namelijk relevante en interessante advertenties getoond die aansluiten op jouw doelgroep. Google betaalt vervolgens op basis van het aantal views en clicks.

Affiliate marketing

Advertenties zijn leuk, maar rijk ga je er niet van worden. Dus wil je meer geld verdienen? Dan is affiliate marketing the place to be. Dit is een manier waarbij jij producten en/of diensten van anderen promoot op jouw blog. Steeds wanneer iemand via jouw link een product koopt, krijg jij daar een beloning voor. Vaak is dit een percentage van het aankoopbedrag. Ook geld verdienen met affiliate marketing? Schrijf je eenvoudig en gratis in bij Daisycon.

Gesponsorde artikelen

Heb je inmiddels een succesvolle blog? Dan kan het zo zijn dat bedrijven je benaderen om een gesponsord artikel te schrijven. Je schrijft dan een artikel over een product of dienst in ruil voor geld. Het kan ook zo zijn dat je het product daarna mag houden. Probeer dit altijd op een geloofwaardige manier te doen en overdrijf niet. Promoot daarom alleen producten en diensten die relevant zijn voor jouw blog. Bovendien zit niemand op een blog vol met reclame te wachten, toch?

Producten maken en verkopen

Geld verdienen kan natuurlijk ook door producten te verkopen! Denk bijvoorbeeld aan:

  • Deel je kennis door een e-book te schrijven. Het is een eenmalige investering waar je vervolgens jarenlang geld mee kan verdienen. Een andere manier om je kennis te delen is met behulp van een online cursus of een online workshop.
  • Verkoop een fysiek product zoals bijvoorbeeld sieraden, kledingstukken of posters. Het nadeel van fysieke producten is dat je altijd kosten hebt zoals inkoop, inpakmateriaal en verzendkosten. Test daarom altijd eerst of er voldoende vraag is naar jouw product.

Start een eigen onderneming op

Droom jij altijd al van een eigen onderneming? Start dan je eigen onderneming op. Met een succesvolle blog heb je een perfect platform om snel naamsbekendheid op te bouwen. Maak je bijvoorbeeld graag foto’s? Verkoop dan je foto’s via iStock en Shutterstock. Ben je travelblogger? Verzamel dan bijvoorbeeld content voor reisbureaus in de vorm van tekst, video of beeld.

Welke manieren gebruik jij om geld te verdienen met je blog?

Leave A Reply

Navigate